• Pjece
  • 8 sider

Hvad landmænd og forbrugere ikke ved om lovændringerne i EU om de nye GMO'er

5. februar 2024 · Kl. 15:51 Materiale

FRIENDS OF THE EARTH EUROPE & FOODWATCH INTERNATIONAL: ORIENTERING OM RISICI VED EUROPÆISK DEREGULERING AF GMO-MÆRKNING 

EU-Kommissionens forslag om en omfattende deregulering af den nye generation af genetisk modificerede organismer (nye GMO’er) – også kaldet nye genomiske teknikker eller NGT’er – er i gang med at fratage landmænd, fødevareproducenter, detailhandlere og forbrugere retten til at blive informeret om, hvorvidt det foder og de fødevarer, de køber, indeholder nye GMO’er.

EU-Kommissionens lovforslag er et, der opfylder landbrugslobbyens krav snarere end borgernes interesser. Undersøgelser viser, at så længe forbrugerne har information om, hvorvidt deres fødevarer indeholder GMO’er eller ej, foretrækker de at vælge konventionelle, økologiske eller GMO-fri alternativer. Det betyder, at hvis der ikke er efterspørgsel efter GMO-produkter, vil (mange) landmænd ikke købe nye GMO-frø, hvilket begrænser det europæiske marked og de globale pesticidvirksomheders salg af disse produkter. 
 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!