Ung kunst
Politisk kunst

Ung Kunst Holbæks Kulturskole undersøger den politiske kunst i et klimaperspektiv

27. november 2023 · Kl. 08:42 Nyhed

Hvordan kan de kreative fag i skolen bruges til at danne børn og unge i kritisk tænkning? Og hvordan kobler vi disse egenskaber med miljø- og klimadagsordenen? I oktober og november har Holbæk Kulturskoles billedkunsthold Ung Kunst testet NOAHs undervisningsmateriale til billedkunst og det kom der en flot og tankevækkende udstilling ud af på Æglageret i Holbæk.

Fra tirsdag d. 21. til søndag d. 26. november har 17 unge fra kunsttilbuddet Ung Kunst udstillet deres værker på Æglageret i Holbæk. Værkerne er produceret gennem de sidste to måneder, hvor de unge har testet de øvelser, som bliver en del af NOAHs kommende undervisningmateriale til billedkunst inden for temaet 'Politisk kunst'. 

Deltagerne har blandet andet arbejdet med 'øjnene, der ser', i kunsten. Og undersøgt, hvad et får af betydning når mennesker portrætteres uden at de som objektet selv har indflydelse på værket. De har også arbejdet med parafraser over eksisterende kunstværker. 

Efter besøg fra NOAH, hvor eleverne hørte om de unge, som vi samarbejder med i blandt andet Paraguay og Indonesien, skulle de unge selv producere små værker, hvor de kommunikerede, hvilke politiske spørgsmål og sager, der fylder hos dem som unge i Danmark. 

Forløbet er en del af NOAHs udviklingsprojekt Creative Connections, hvor vi i samarbejde med billedkunstlærere og håndværk- og designlærere over hele Danmark udvikler og afprøver undervisningsmateriale til målgruppen 13-19-årige. 

Vi i NOAH er meget taknemmelige for Ung Kunst-elevernes gode og ambitiøse arbejde og for at lærerne på Holbæk Kulturskole greb chancen og inviterede os indenfor. Vi glæder os til mange flere forløb i 2023-2024.

Open Logo

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!